Bewust zitten

Bewust zitten, weet u hoe dat moet? Steeds meer mensen doen zittend werk. Maar het menselijk lichaam is er niet op berekend om langdurig te zitten. Laat staan langdurig “verkeerd” zitten. Goede ondersteuning is dus noodzakelijk en dat stelt hoge eisen aan de instelling van een bureaustoel. De meeste mensen besteden daar te weinig aandacht aan. Ze realiseren zich niet of onvoldoende dat gezondheid en een goede zithouding alles met elkaar te maken hebben. Vaak ontstaat dat besef pas als er lichamelijke klachten zijn.

“Wordt een ergonomische bureaustoel eigenlijk wel goed gebruikt?” Deze vraag vormde de basis voor de verdere ontwikkeling van de Axia® bureaustoel door BMA. We doen er alles aan om de beleving van het zitten continu te verbeteren. Wie slecht zit op een goede bureaustoel, zit immers nog steeds slecht! De gebruiker moet zich dus bewust worden van zijn of haar zitgedrag. Onze slimme technologie helpt de gebruiker te ontdekken of zijn zithouding goed is. “Meten is weten.” Wetenschappelijk onderzoek door de TU Delft heeft aangetoond dat feedback op zitgedrag leidt tot beter zitten. Dit is ook bevestigd door studies met Axia® Smart Chair gebruikers bij klanten van BMA.

De Axia® Smart Chair is het logische resultaat van jarenlange ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft een unieke en innovatieve bureaustoel opgeleverd. De stoel combineert optimale ondersteuning met duurzaamheid en slimme technologie.

Axia® Smart Chair TOUCHES YOU!

De Axia® Smart Chair

De Axia® Smart Chair leert je beter te zitten! Goed zitten op een goede kantoorstoel gaat, vreemd genoeg, niet altijd vanzelf. Ten eerste is, om goed te kunnen zitten, een goede zitinstructie en kennis van je bureaustoel onontbeerlijk. En ten tweede is bewust zitten van groot belang. Zit jij wel goed?

De Axia® Smart Chair monitort het zitgedrag van de gebruiker en geeft daar feedback op. Sensoren in de zitkussens registreren het zitgedrag. Zit een gebruiker verkeerd, dan maakt de stoel hem daarvan bewust. Een trilsignaal geeft aan wanneer hij te lang een belastende houding aanneemt. Deze feedback draagt bij aan de bewustwording van de gebruiker over zijn zitgedrag.  Uiteindelijk gaat de gebruiker daardoor fitter naar huis.

Van het label aan de zitting kan de gebruiker aflezen hoe zijn zitgedrag het afgelopen uur was. Via de Axia® Smart Insight software of Axia® Smart Cloud kunnen de gegevens over langere periode per stoel worden uitgelezen. Met de verzamelde informatie kunnen praktische adviezen aan de gebruiker worden gegeven. Dat opent een wereld aan mogelijkheden, zowel voor gebruikers als facilitair managers.

Axia® Smart Chair TOUCHES YOU!

Ervaar het zelf

Ervaar het  zelf! Dat BMA de “beste bureaustoel maakt” weten al meer dan een half miljoen gebruikers, maar dat je met een Axia® Smart Chair beschikt over een Personal Coach is “nieuw en revolutionair”.

Wij bieden u de mogelijkheid om geheel vrijblijvend enkele weken een proefstoel uit te proberen. Wij willen namelijk graag dat u het verschil ervaart tussen een bureaustoel en een Axia® Smart Chair. Alle proefstoelen worden persoonlijk door een BMA expert geleverd en aan u uitgelegd. U krijgt zo de basiskennis over de Axia® Smart Chair die nodig is om optimaal gebruik te kunnen maken van deze innovatieve bureaustoel.

Vraag daarom vandaag nog een Axia® Smart Chair proefstoel aan! Vul het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Axia Smart Chair in actie bij SBS 6

Kent u het SBS 6 programma SmartLife? Nee, nou daar gaat verandering in komen. Dit programma heeft afgelopen februari opnamen gemaakt bij BMA in Zwolle. TV opnamen met onze Axia Smart Chair in een mooie hoofdrol.

In het programma SmartLife zie je de steeds groter wordende rol van techniek in ons dagelijks leven. Ook in ons werk wordt techniek steeds belangrijker. Computers, tablets en smartphones ze helpen ons om te werken waar en wanneer we maar willen. Zitten doen we massaal en de uren dat we een beeldscherm gebruiken lopen nog steeds op.
Het blijft daarom groot belang om als we “moeten zitten” dit zo optimaal mogelijk te doen.

Waarschijnlijk heeft u al wel gehoord van de Axia Smart Chair, de eerste bureaustoel die als de gebruiker bewust maakt van zijn of haar zitgedrag. Als u de “slimste stoel van Nederland” nog niet kent kijk dan even naar het item hieronder uit het SBS 6 programma SmartLife.